Poziv na javno savjetovanje

Vodovod Opuzen d.o.o. kao javni isporučitelj vodnih usluga provodi ovo javno savjetovanje o nacrtu Odluke o cijeni vodnih usluga u skladu sa člankom 43. st. 3. i čl. 44. Zakona o vodnim uslugama („Narodne novine” broj 66/2019).

Odluka o cijeni vodnih usluga sadržava područje pružanja vodne usluge, vrstu vodne usluge, tarifu vodne usluge, način obračuna i plaćanja cijene vodne usluge i odredbu kojom se javna davanja obračunavaju i naplaćuju uz cijenu vodne usluge.

Odluka o cijeni vodnih usluga javne vodoopskrbe mora sadržavati i cijenu koju plaćaju socijalno ugroženi stanovnici za fiksni dio cijene vodnih usluga, a za varijabilni dio cijene vodnih usluga prema količini vode nužne za osnovne potrebe kućanstva.

Za donošenje Odluke o cijeni vodnih usluga Potrebno je provesti javno savjetovanje sukladno čl. 45. st. 3. Zakona o vodnim uslugama („Narodne novine” broj 66/2019).

Po donošenju Odluke, u zakonom propisanoj obvezi smo objaviti istu u Službenom glasniku Dubrovačko-neretvanske županije, na mrežnoj stranici Vodovoda Opuzen d.o.o. (www.vodovod-opuzen.hr) koji ju je dužan putem mrežne stranice držati dostupnom javnosti za cjelokupno vrijeme njezina važenja te u jednom lokalnom mediju.

Javno savjetovanje otvoreno je od 14.03.2024. do 14.04.2024. godine (najmanje 30 dana).

Pozivamo zainteresiranu javnost na sudjelovanje u savjetovanju s javnošću prilikom donošenja ove Odluke na način da svoje primjedbe, sugestije i mišljenja pošalju najkasnije do 14.04.2024 godine, putem e-pošte na adresu Info@vodovod-opuzen.hr ili na adresu: Vodovod Opuzen d.o.o., Ul. Matice hrvatske 9, 20355, Opuzen, sa naznakom – ZA JAVNO SAVJETOVANJE. Izvješće o savjetovanju s očitovanjima na Vaše primjedbe, sugestije i mišljenja te razlozima prihvaćanja/neprihvaćanja Vaših prijedloga, izraditi će se najkasnije do 22.04.2024.godine i objaviti putem ove internetske stranice.

POTREBNU DOKUMENTACIJU PREUZMITE OVDJE.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content